Citroen-yoghurtpudding van Rudolph | Recept

citroenyoghurt pudding (8)

Een tijdje terug kreeg manlief het kookboek van Rudolph van Veen ‘Rudolph kookt 2’ cadeau. We hadden er al wel eens een recept uit gemaakt, maar vandaag kwamen mijn schoonouders eten, en toen we op zoek waren naar een leuk recept, kwamen we zowaar een hoofd- en nagerecht tegen wat ons lekker leek (en eigenlijk zag ik nog VEEL meer dingen die ik nog wel eens wil maken). Vandaag laat ik je zien hoe je de citroen-yoghurtpudding maak. Kijk je mee?

Wat heb je nodig?

citroenyoghurt pudding (1)

Voor de pudding

  • 6 blaadjes gelatine
  • 250 ml slagroom
  • 80 gram basterdsuiker
  • 1 citroen
  • 500 ml Griekse of Turkse yoghurt

Voor de citroensiroop

  • 1 citroen
  • 100 ml water
  • 75 gram basterdsuiker
  • 1 blaadje gelatine (de volgende keer doe ik er 2 in, of misschien zelfs wel 3)

Extra nodig:

Glazen puddingschaal (liefst 1 van oma!)

Werkwijze

We beginnen met de pudding:

citroenyoghurt pudding (2)

  1. Week de gelatine in koud water (de 6 blaadjes dus).citroenyoghurt pudding (3)
  2. Klop ondertussen de slagroom met de suiker lobbig (ik denk dat ze bedoelen: niet helemaal stijf, maar een beetje dikkig).
  3. Pers de citroen uit en meng het citroensap door de yoghurt. Ik heb voor de smaak ook nog wat geraspte citroenschil door het mengsel gedaan, dat vond ik wel lekker.
  4. Knijp de gelatine uit en laat de gelatine met aanhangend water (jaja) smelten in een pannetje.
  5. Meng de gesmolten gelatine door de yoghurt.citroenyoghurt pudding (4)
  6. Spatel vervolgens de slagroom er door.citroenyoghurt pudding (5)
  7. Schenk het mengsel in de glazen puddingschaal en laat de pudding ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.

Dan gaan we verder met de citroensiroop:

citroenyoghurt pudding (6)

  1. Snij de gele schil van de citroen en snij de citroenschil in hele dunne reepjes. Dat vond ik erg lastig, en het werden een beetje stomme stukjes citroen. De volgende keer rasp ik de citroen gewoon, dat gaat makkelijker en vind ik misschien nog wel lekkerder.
  2. Pers de citroen uit. Breng het water met de suiker, het citroensap en de reepjes citroenschil aan de kook. Laat op een laag vuur zachtjes koken totdat de suiker is opgelost.
  3. Week de gelatine ondertussen in koud water.citroenyoghurt pudding (7)
  4. Knijp vervolgens de gelatine uit en los hem op in de suikersiroop en laat de siroop vervolgens afkoelen.

Ik vond dat de siroop uiteindelijk wel heel erg waterig bleef, en denk dat ik de volgende keer 2 gelatineblaadjes ga proberen. En als dat nog zo waterig is, dan maak ik het nog een keer, met 3 gelatineblaadjes.

De siroop moet je voor het serveren op de pudding schenken. Serveer de pudding in de schaal!

En eet smakelijk!

Bereiden: ca. 30 minuten (+ 2 uur opstijven)

Voedingswaarden per persoon (dit is voor 8 porties)

1135 KJ / 270 kcal
5 gr eiwit17 gr vet, waarvan 11 g verzadigd
24 gr koolhydraten
0 gr vezel

De pudding

citroenyoghurt pudding (8)

Het resultaat mag er wezen toch? Ondanks de vloeibare siroop was de smaak echt ontzettend lekker! De pudding was echt mooi stijf geworden en ik hou gewoon ontzettend van citroensmaak (vooral in toetjes, ha!). Ik ga dit dus zeker nog een keer maken, maar dan met wat kleine aanpassingen.

Lijkt jou dit ook lekker om te maken?

xx
Loes

3 gedachten over “Citroen-yoghurtpudding van Rudolph | Recept

    • Loes schreef:

      Dat was het ook! En stiekem was het de 2e dag NOG lekkerder. En het lijkt me ook leuk om te varieren met limoen of een variant met aardbei!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *