Een zomers ontbijtje: skinny bananenpannenkoeken! | Recept

skinny pannenkoeken

Vandaag een heerlijk recept voor een ontbijtje dat ik afgelopen week maakte, namelijk skinny bananenpannenkoeken! Hier zit eigenlijk niks ‘geks’ in, het is een glutenvrij en lactosevrij èn suikvervrij recept, wat wil je nog meer?

wat heb je nodig?

  • 2 eieren
  • 1 (rijpe) banaan
  • 2 eetlepels boekweitmeel (eetlepels met een dikke kop er op)
  • snufje kaneel (of iets meer als je dat lekker vindt)
  • kokosolie om in te bakken
  • koekenpan
  • eventueel aardbeien voor de garnering (of ander fruit dat je lekker vindt!)

en zo maak je het

Prak de banaan fijn en doe dit samen met de 2 eieren, kaneel en boekweitmeel in een kom.

pannenkoeken met banaan (1)-

Je ziet dat ik iets meer dan een snufje kaneel heb gebruikt, ik vind kaneel namelijk erg lekker!

pannenkoeken met banaan (2)-

Dit kluts je tot een glad geheel.

pannenkoeken met banaan (3)-

Verhit een beetje kokosolie in de pan en bak de pannenkoekjes. Ik heb ongeveer 4 pannenkoeken kunnen maken, maar ik gebruikte een kleine pan. Het werden overigens best dikke pannenkoeken, dus als ik het beslag nog iets meer uitgesmeerd had, waren het er misschien meer geweest.

pannenkoeken met banaan (4)-

En smullen maar! Ik vond het lekker om er aardbeien bij te doen, maar eigenlijk kun je ze zo ook al heerlijk eten. Door de banaan zijn de pannenkoekjes al heel zoet en hebben ze eigenlijk geen stroop of suiker nodig. Wil je dat toch toevoegen? Dat kan uiteraard, maar daar worden ze ook minder skinny van natuurlijk!

Ik vond ze echt heerlijk, en ze zijn super snel klaar! Ik denk dat ik ze dit weekend nog wel een keer ga maken, ha, zo lekker waren ze! Oh ja, en ik at ze allemaal zelf op!

Hou jij ook zo van (gezonde) pannenkoekjes?

xx
Loes

 

5 gedachten over “Een zomers ontbijtje: skinny bananenpannenkoeken! | Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *