Blogchallenge: herfstbaksels! | Recept

herfstbaksels blogchallenge

Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje van Tessa van Glitteress of we een samenwerking konden doen. We besloten een soort blogchallenge te organiseren, waarbij we een ingrediënt bedachten waarbij we allebei aan het bakken zijn geslagen. Superleuk initiatief en zonder van tevoren af te spreken wat we gingen maken, zijn we aan het bakken geslagen. Kijk je mee naar wat het ingrediënt is en wat ik heb gebakken?

Ingrediënt voor de blogchallenge

Om het de eerste keer niet al te moeilijk te maken, en omdat we het wel bij de herfst vonden passen, kozen we dit keer voor de appel als ingrediënt. Dat je daar verschillende dingen mee kunt maken, is natuurlijk algemeen bekend, en dus ging ik op zoek naar iets wat niet zo voor de hand ligt:

Appelcake met chocola en caramel

Op de website van Laura’s Bakery (hier) vond ik dit heerlijke recept voor appelcake met caramel en chocola.

DIt heb je nodig

appelcake-met-caramel-en-chocola

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram (room)boter
  • 200 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker (1 zakje dus)
  • 4 eieren
  • snufje zout
  • 1 appel, geschild en geraspt
  • 75 gram chocolade en in stukjes gesneden
  • 100 gram blokjes karamel (ik heb een zakje caramel fudge gekocht, en stiekem de helft opgegeten, haha).

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng de boter, suiker en vanillesuiker met de mixer tot een romig geheel. Voeg dan de eieren stuk voor stuk toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei is opgenomen.

Mix dan het zelfrijzend bakmeel en het zout, zodat het een mooi beslag wordt.

Doe de appel, caramel en stukjes chocola in een bakje en voeg een eetlepel bloem toe. Zorg dat alles een mooi laagje bloem heeft.

Spatel dan de appel, chocola en caramel door het beslag en doe het beslag dan in een ingevet cakeblik (ongeveer 25 cm).

appelcake-met-caramel-en-chocola-10

Bak de cake dan in 60 minuten in de oven.

appelcake-met-caramel-en-chocola-11

En dan is dit het resultaat, een heeeeeeeerlijke cake met appel, chocola en caramel. Ik kan verklappen dat de helft ongeveer op was toen de cake amper uit de oven was. Het is namelijk echt super lekker om de cake warm te eten 🙂

appelcake-met-caramel-en-chocola-12

Ik was ontzettend blij met het resultaat. Al moet ik stiekem wel bekennen dat je de appel er niet echt in proeft. Het zorgt wel voor een soort frisheid in de cake, want met chocola en caramel alleen denk ik dat het een ‘zware’ cake was geweest. Hij was binnen 2 dagen op en dat is een goed teken!

Ben je benieuwd wat Tessa heeft gemaakt met appel? Check haar blog dan hier.

Wat zou jij bakken met appel als ingrediënt? Deel je herfstbaksel op Facebook, Instagram of Twitter met #herfstbaksels en tag mij of Tessa.

xx

Loes

Misschien vind je dit ook leuk
Semi-red velvet koekjes bakken
Easy to bake mug cake
Glutenvrij bananenbrood recept

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

 

6 Reacties

  1. 29 oktober 2016 / 08:27

    Het lijkt mij ook heerlijk! En ik vind het ook lekker als hij net uit de oven komt, echt smullen.
    Ik heb ooit eens een appeltaart gemaakt en appelmoes… ook erg lekker!

  2. 29 oktober 2016 / 08:49

    Dat ziet er inderdaad heerlijk uit, en zo te zien niet moeilijk om te maken! Ik denk dat ik met je mee zou doen en de cake na het bakken meteen al op zou snoepen!

    Tessa – Glitteress, Nederlandse DIY blog

  3. 29 oktober 2016 / 09:29

    oh de cake is super goed gelukt! Jammer dat je de appel niet heel erg terug proeft, maar als het maar lekker smaakt 🙂

  4. 29 oktober 2016 / 16:10

    Hmm. Lekker zeg.. alles met appel is lekker, al is het alleen al zelfgemaakte appelmoes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *