Lifestyle, Vermaak

9 dingen die je kunt doen als het regent in de zomer… | DIY

9 dingen die je kunt doen

Man, man, wat voelt het stiekem al aan als herfst! Het is verdorie augustus en de temperaturen laten akelig te wensen over. Op zich kan je dat natuurlijk verwachten in Nederland in de zomer, maar dat het ook nog REGENT, daar word ik echt niet blij van! En als je nou geen vakantie naar het buitenland gepland hebt, of als je vakantie er al op zit, heb je het er maar gewoon mee te doen. Vandaag heb ik daarom een artikel met allerlei leuke dingen die je kunt doen als het regent! Lees je mee?

Koekjes bakken!

woensdag (7)

Als het regent vind ik het altijd heerlijk om met een kopje thee op de bank te hangen. En wat is er nou lekkerder dan zelfgebakken koekjes bij de thee! Het recept voor deze (semi) red velvet koekjes vind je hier!

Kijk je favoriete disneyFilm

Als je dan toch vakantie hebt, en kunt niet naar buiten door de regen, dan kun je natuurlijk gewoon ongegeneerd je favoriete Disneyfilm kijken. Inspiratie nodig? Die vind je hier!

Workout-time!

Als je niet in je bikini kunt, heb je mooi tijd om te werken aan je bikni-body! Geen idee welke apps je kunt gebruiken? Check het hier!

Lees Het nieuwe boek van Harry Potter

vrijdag (5)-

Yes! Dit ga ik denk ik morgen lekker doen (als de kindjes lekker in bed liggen): op de bank met het nieuwe boek van Harry Potter! Met een kop thee en de red velvet cookies natuurlijk :-).

polaroidfoto’s in je interieur

Hema polaroid DIY

Ben je al wel op vakantie geweest of heb je nog leuke foto’s liggen waarvan je niet goed weet wat je er mee moet? Laat ze afdrukken in Polaroidformaat bij de Hema en plak ze bijvoorbeeld op je deur. Leuk als aandenken!

Maak je eigen parfum

Iets wat ik ontzettend leuk vond om te doen was deze DIY: zelf Molecule 01 parfum maken. Inmiddels vind ik de geur heel erg lekker (heb er even aan moeten wennen in het begin), en ik ben ontzettend blij met deze leuke flesjes. Het was super simpel om te doen en je kunt het flesje zo persoonlijk versieren als je zelf wilt.

Wil je wel een beauty DIY doen, maar wil je geen parfum maken? Je kunt ook een Lotionbar a la Lush maken.

Leer haken

haken als het regent

Moet ik nog uitleggen waarom dit zo leuk is? Als je kunt haken, heb je aan 1 regenachtige dag niet genoeg (of is dit de goden verzoeken?). Er zijn zoveel leuke dingen die je kunt maken: wortels, een VW T1, een flamingo, tulpen, sushi, een cactus, een portemonneetje, een tas, of ananasjes? Of allemaal natuurlijk! 😉

Maak je eigen stempels

Dit vond ik zelf in elk geval super leuk om te doen: zelf stempels maken! Kies een leuke plaatje, of een leuke tekst, en ga lekker aan het knutselen.

Leer naaien

Naaien hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn, en dit is een super leuk project om mee te beginnen: een zomerse tas. En het leuke is dat dit ook nog eens een snel project is, dus dan heb je tijd over om nog wat anders te doen vandaag!

Wat ga jij doen op deze regenachtige dag?

xx
Loes

3 Comments

 1. Marjon

  Friday August 12th, 2016 at 08:08 PM

  leuke tips, hier ook al een aantal regenachtige dagen waar we disney filmpjes, getekend, geknutseld, spelletjes hebben gespeeld en koekjes hebben gebakken. Haken staat ook nog op mijn lijstje echter vind ik de haakpatronen om te lezen erg moeilijk…

  1. Loes

   Friday August 19th, 2016 at 11:41 AM

   Misschien een tip om eens een filmpje op youtube op te zoeken van iets dat je leuk lijkt om te haken? Ik vind het lezen vaak ook erg lastig hoor. Maar als ik het zie, maak ik het zo na (wel ff pauzeren tussendoor, haha, maar vind het wel fijn werken!).

Leave a Reply