Kids, Lifestyle, Mama

Help, mijn kind gaat naar de basisschool!

Sorry, this entry is only available in Dutch.

8 Comments

 1. Batboy

  Wednesday March 8th, 2017 at 07:02 AM

  Klopt het lijkt zo ver weg, maar dan opeens zover! Handig die planners! Ik heb geen tips hier duurt het nog wel even….

  1. Loes

   Sunday March 26th, 2017 at 02:16 PM

   Haha ja, dat dacht ik hier ook (dat het zo ver weg was), en ineens was het zover!

 2. Lynn

  Wednesday March 8th, 2017 at 07:37 PM

  Zo grappig, in België ga je pas vanaf 6 jaar naar de basisschool (en vanaf 3 jaar naar de kleuterschool!). Veel succes!

  1. Loes

   Sunday March 26th, 2017 at 02:15 PM

   Dank je wel! Grappig, dat verschil inderdaad. Hier kun je vanaf 2 jaar naar de peuterspeelzaal, een soort pre-school, tot 4 jaar. En dan begint de basisschool, terwijl je eigenlijk pas vanaf 5 jaar leerplichtig bent.

 3. Wendy

  Thursday March 9th, 2017 at 04:58 PM

  Die truc van het jas aan trekken is voor mij al zo bekend. Hahaha, zo doen we het in de kinderopvang ook. Ik mis alleen nog dat de juf uitlegt hoe ze de jas moeten neerleggen. 😉 Dan kunnen ze het namelijk helemaal zelf doen. Maar goed, dat kan natuurlijk ook gewoon toeval zijn bij dit filmpje.
  Heel slim trouwens met die roosters/planners aangepast op hoe ze het op school doen. Sommige kids kunnen het prima zonder, maar voor sommige is het zo fijn om één duidelijke manier te hebben.

  1. Loes

   Sunday March 26th, 2017 at 02:14 PM

   Zo handig, zo de jas aan doen, je kunt als leerkracht ook niet 20 of nog keer kinderen de jas aan doen. Dan is je speelkwartier zo voorbij! Die planner is nu ook erg handig voor mezelf, haha, zo hou ik ook overzicht. En de kleine meid kan mooi zien welke dag het is.

 4. Linda

  Thursday March 9th, 2017 at 08:31 PM

  Haha, zo trekken mijn kinderen ook de jas aan 🙂 Over het naar school gaan en tips… kijk gewoon hoe het per dag gaat. Soms gaat mijn kleuter op zijn stoel zitten, en soms heeft hij het er moeilijk mee om afscheid te nemen. Oh, enneh, huilen mag… jij dan. Ik ging bijna brullend de klas uit, de eerste keer 😉

  1. Loes

   Sunday March 26th, 2017 at 02:12 PM

   Leuk hè, dat ze dan zo zelf die jas aan kunnen trekken. Mijn zoontje is nog lang geen 2 en kan het ook al bijna zelf, zo schattig! Ik heb geen tranen gehad gelukkig, ik zie dat ze veel plezier heeft en vind het zelf stiekem ook wel lekker om een ochtend met zoonlief alleen te zijn.

Leave a Reply