Persoonlijk

Slowjuicen! | Recept

Slowjuice recepten (3)

Vorig jaar kreeg ik voor mijn verjaardag een prachtige slowjuicer van Juicepresso. Totdat zoonlief er was, heb ik ongeveer dagelijks sapjes gemaakt. In mijn kraamweek nam manlief dat van me over, maar daarna kwam de klad er een beetje in. Nu de rust in ons gezin een beetje is wedergekeerd, kreeg ik weer zin om sapjes te juicen. Ik ging naar de Turkse supermarkt bij ons op het winkelcentrum (die heeft echt een ge-wel-dige fruit- en groenteafdeling tegen hele goede prijzen) en ik sloeg lekker in. Vandaag deel ik de receptjes die ik heb gemaakt.

Groente of fruit?

Het is heel verleidelijk om veel fruit in de slowjuicer te stoppen, want dat is lekker zoet. Dat is natuurlijk hartstikke lekker, maar ik vind het zelf niet zo’n goed idee. Je krijgt dan toch het sap van 10 stuks fruit (bijvoorbeeld) binnen. Waahh, veel fruitsuikers! Ik eet normaal gesproken ook niet 3 bananen, 5 appels en 2 peren (om maar een voordeel te noemen). Groenten kunnen ook in de slowjuicer. En dan is het helemaal leuk om eens een groente te proberen die je normaal gesproken niet eet. Op die manier heb ik pastinaak ontdekt. Heerlijk! Wel vind ik het dan een uitdaging om het te mengen me fruit, zodat je toch een beetje een zoete smaak houdt. En op die manier krijg je lekker veel groenten binnen, die je anders ook niet had gegeten (en daar word ik dan wel weer blij van). Zo gooi ik bijvoorbeeld vaak spinazie in de juicer. Behalve het groene kleurtje (of bruin, afhankelijk van wat je er nog meer in gooit) proef je dat eigenlijk helemaal niet, maar je krijgt wel alle goede stoffen binnen.

Zoals ik zei was ik bij de Turkse supermarkt geweest en daar nam ik een aantal groenten mee.

Slowjuice recepten (4)

Dit zie je ‘meirapen’ (en zogenaamde vergeten groente). Die staan niet in mijn recepten, puur om de volgende reden: NIET lekker uit de slowjuicer.. Ik had er vandaag echt de rillingen van. Bah 🙂 Ik vond de kleur zo mooi, vandaar dat ik ze had meegenomen. Al doende leert men, zeg maar.

Slowjuice recepten (5)

Verder dus: bietjes, gember, granaatappel. En bij de supermarkt haalde ik ook nog een zakje wortelen. Appels en peren had ik al in huis.

Slowjuice recepten (3)

Ik vind dit dus echt een plaatje. En het zijn zulke lekkere vruchten! Er komt ontzettend veel sap van (en het spettert enorm, dus pas op met je kleren: rode vlekjes-alarm!!).

Recepten

Goed, dan natuurlijk het belangrijkste: wat stop je bij elkaar in. Vandaag dus niet zoveel variatie in de recepten: 3 dingen met wortel. Dat vind ik zelf erg lekker in de juicer, en als je de wortel als laatste door de slowjuicer gooit, krijg je ‘m ook nog eens mooi schoon. Een bijkomend voordeel dus.

Wortel-peer-citroen-sap

Slowjuice recepten (1)

Nodig:

 • een zakje wortelen
 • 3 peren
 • 1 citroen
 • klein stukje komkommer

Slowjuice recepten (2)

Een heerlijk fris sapje zonder al te veel poespas (ik typte poepsas hihi..). Als je van pittig houdt, kun je nog een stukje gember toevoegen. Dit was net teveel voor 1 mason jar, dus ik heb het verdeeld over 2.

Bieten-wortel-appel-sap

Slowjuice recepten (6)

Nodig:

 • een half zakje wortelen
 • 2 groene appels
 • 5 bietjes
 • halve citroen
 • stukje gember (ik heb 2 cm van een smal stukje gebruikt)

Slowjuice recepten (7)

De linker jar op de foto. In de rechter jar zit dus het sapje met meirapen (en peer, appel en wortels, jakkie). De linker is wel zoet door de wortelen en bietjes, maar heeft een beetje een bite door de gember. En de groene appels maken het friszuur. Lekker!

Granaatappel-grapefruit-wortel

Nodig:

 • 2 granaatappels
 • zakje wortelen
 • 1 rode grapefruit (die is minder bitter dan de gele)
 • klein stukje gember

Pitjes van de granaatappel zijn zo lekker zoet! En door de grapefruit krijg je toch een beetje een andere twist aan je sapje. Ik eet een rode grapefruit zo ook overigens (wel zonder de velletjes, ik ontleed ‘m helemaal en eet alleen het vruchtvlees), ik hou wel van een beetje bitter. Ook hier maakt de gember ‘m weer wat pittig.

Tot slot

Ik ben weer helemaal enthousiast. Komend weekend nog maar weer even op pad om nog wat leuke combinaties te maken, misschien dus binnenkort nog een post met nieuwe inspiratie.

Hou jij ook zo van groente-fruit-sapjes?

xx
Loes

 

10 Comments

 1. Ageeth Mooij

  Friday January 22nd, 2016 at 06:56 AM

  Ik ben nog van de generatie (uitgeperste) sinaasappel, (geraspte) appel en (geprakte) banaan. Zo lekker. Ik gooide ooit al eens van alles in de blender, maar daar werden de vier mannen in huis niet vrolijker van. Deze week nam ik een leuk boekjes over sappen mee van de bibliotheek. Dus misschien komt er een vervolg. En ik kocht voor het eerste een granaatappel.

  1. Loes | Hyggelig Mama

   Friday January 22nd, 2016 at 09:16 AM

   Haha, nou, dat is ook mijn ultieme fruithapje hoor: geraspte appel met geprakte banaan en sinaasappelsap, dat vind ik nog heerlijk! Dat kriebelt zo lekker in je keel haha. Mijn man vond de groene drap uit de blender ook niet briljant overigens, en nog heeft hij liever fruit uit de juicer dan groente. Ik vind het zelf wel een sport om met groente een zo lekker mogelijk sapje te maken. Leuk dat je ook een granaatappel hebt geprobeerd, lekker he?

 2. Neelke | The Dutch Chronicles

  Friday January 22nd, 2016 at 09:54 AM

  Wauw dat ziet er echt heel lekker en gezond uit. Ik heb geen slow juicer, maar maak wel vaak smoothies in mijn blender.

  1. Loes | Hyggelig Mama

   Friday January 22nd, 2016 at 10:06 AM

   Dat vind ik ook al een genot. Gooi je er ook wel eens groenten in? Dat deed ik eigenlijk zelden, maar ook in de blender is het heerlijk.

   1. Neelke | The Dutch Chronicles

    Friday January 22nd, 2016 at 10:34 AM

    Ja ik doe er wel bleekselderij, spinazie, komkommer en boerenkool bij. Ik hou best wel van groene smoothies :D.

    1. Loes | Hyggelig Mama

     Friday January 22nd, 2016 at 11:19 AM

     Ah, goed zo! Ik vind overigens bleekselderij echt niet te doen. Ik weet niet precies waarom, maar dat vind ik dus echt zoooo verschrikkelijk vies! En er zijn zoveel leuke recepten mee te maken, maar als er ook maar een klein stukje bleekselderij in zit, dan laat ik het staan :(. Zeurpiet he 🙂

     1. Neelke | The Dutch Chronicles

      Friday January 22nd, 2016 at 01:37 PM

      Haha ja herkenbaar, mijn man houdt er ook absoluut niet van. Ik vind het wel lekker mits het niet te overheersend is.

 3. Mijn week in foto’s | 3 | hyggelig mama

  Monday January 25th, 2016 at 05:08 AM

  […] maakte ik lekkere sapjes en probeerde zoonlief zelf te drinken (maar het besef dat die fles omhoog moet, is er nog niet […]

 4. Moestuintjesupdate | Deel 4 – Gewoon iets met Loes

  Tuesday April 12th, 2016 at 09:43 PM

  […] Ook hier de plantjes netjes uit elkaar gehaald, benieuwd wat dit gaat worden. Ik vond venkel in de slowjuicer wel erg lekker, dus hopelijk komt er wat uit wat ik kan […]

 5. Mijn week in foto’s | 3 – Gewoon iets met Loes

  Monday July 18th, 2016 at 09:44 PM

  […] maakte ik lekkere sapjes en probeerde zoonlief zelf te drinken (maar het besef dat die fles omhoog moet, is er nog niet […]

Leave a Reply