Lifestyle, Persoonlijk

Getest: Goedkope borsteltjes voor de Philips Sonicare

sonicare tandenborstel (1)

Een tijdje terug was er een leuke spaaractie bij het tankstation, waar je kon sparen voor kortingscodes op Philips ‘apparatuur’. Onze elektrische tandenborstel was echt wel aan vervanging toe, en dus hebben we toen een Philips Sonicare 3 series gekocht. Die bevalt erg goed, maar de borsteltjes slijten natuurlijk, en dus werd het tijd voor nieuwe borsteltjes. Ik vind de borsteltjes van Philips zelf best wel aan de prijs en toen wees iemand me op een alternatief. Vandaag laat ik je zien wat ik er van vind.

sonicare tandenborstel (1)

Via Voordeligetandenborstels.nl heb ik een setje van 4 borsteltjes besteld, om eerst eens te proberen. Ik wist niet precies of de borstels zouden passen, omdat het typenummer van onze tandenborstel niet in het lijstje stond, maar ik heb het toch geprobeerd.

sonicare tandenborstel (2)

Wat opvalt als ik de verpakking open maak, is dat de 2 borsteltjes met de bevestiging naar beneden wat knel hebben gezeten bij de post, het ringetje valt er uit en het is geen rondje, maar een ovaaltje.

sonicare tandenborstel (3)

Het ringetje valt er dan ook zo uit..

sonicare tandenborstel (4)

Hier is te zien dat die andere (linkse) ook echt verbogen is.

sonicare tandenborstel (5)

En als ik alles bij elkaar wil leggen om op de foto te zetten, valt het ringetje eigenlijk uit elkaar. Wel een klein beetje een domper, want het is dan wel goedkoop, maar kapot hoeft het ook niet te zijn.

sonicare tandenborstel (6)

Het goede nieuws: hij past! Ondanks dat het nummer dus niet voorkwam in de lijst van geschikte borstels, past hij wel degelijk!

sonicare tandenborstel (7)

De borstel werkt prima op de elektrische tandenborstel, maar ik vind wel dat je verschil kunt voelen met de originele borsteltjes. Ook vind ik dat de borstelharen niet heel precies uitgesneden zijn, het ziet er een klein beetje rommelig uit. Of ik tevreden ben: ik vind het een prima prijs-kwaliteit verhouding. Alleen bestel ik zelf de volgende keer wel de originele sonicare borsteltjes.

Heb jij ervaring met ‘goedkope’ tandenborsteltjes voor je elektrische tandenborstel?

xx
Loes

Leave a Reply