DIY, Haken

Hey muts! | Muts haken

muts haken

Via de website van Wimke kwam ik een supermakkelijk en snel patroon tegen voor een muts. Aangezien mijn sjaal voor dochterlief klaar was, mocht er nog wel een muts bij. Ik heb geprobeerd om dat met rondbreinaalden te doen, maar dat werd geen succes. Benieuwd hoe dit is gegaan?

Hey muts | Muts haken

Het patroon komt dus van Wimke en het origineel kan je hier vinden. Ik heb zelf met maar 2 draden gehaakt, maar dat kwam omdat het best dik garen is. Je haakt dit patroon op haaknaald 10 (zo’n haaknaald die je ook voor hoooked zpagetti kunt gebruiken).

20151202_204646

(Het garen komt van de Action overigens..).

Toer 1: haak met drie draden 4 lossen (l) en sluit met een halve vaste (hv)
Toer 2: haak 3 l (staat voor 1 stokje) en 11 stokjes (st) en sluit met een hv
Toer 3: haak 3 l en verdubbel het aantal, haak 2 stokjes in elke V steek steeds de haaknaald in de achterste lus van de V en sluit met een hv
Toer 4: haak 3 l en haak in iedere V 1 stokje, na 2 st haak je 2 st in 1V (dus 1, 1, 2 stokjes, 1, 1, 2, stokjes) en sluit met een hv
Toer 5: haak 3 l en haak in iedere V 1 st, na 5 st haak je 2 st in 1 V ( dus 1, 1, 1, 1, 2 stokjes herhaal rond) en sluit met een hv.
Toer 6; haak 3 l en haak in iedere V 1 stokje. en ga door totdat je muts de gewenste lengte heeft. Ik geloof dat ik in totaal 10 toeren heb gehaakt (op de laatste na).
Haak je laatste toer rond met vasten.

Het is een supersnel patroon, ik had de muts in één avond klaar. Als je goed je best doet, zou je er 2 op een avond kunnen maken.

Zoals je ziet gaat dat ontzettend hard!

20151203_211026

En toen was de muts klaar. Ik vond het wel leuk om er een pompoen op te maken. Nu heb ik niet van die mooie pompoen-makertjes, dus ik heb het met mijn slavork gedaan.

 

Je wikkelt het draad om de vork, en als je denkt dat je genoeg gewikkeld hebt, maak je met een draadje door het midden het geheel vast.

Dan schuif je alles van de vork af en knip je de ‘zijkanten’ door. Zoals je ziet wordt het dan al snel een pompoentje.

En dan nog even de pompoen vastzetten op de muts, prachtig he? En dan zo samen met de sjaal. Het is hetzelfde garen overigens, door de flits lijkt het een beetje anders. De kleine meid vond ‘m helemaal geweldig, ze moest ‘m de hele dag op (en zat geen moment stil om het vast te leggen, vandaar alleen foto’s van het proces en het eindresultaat.

Bedankt voor het patroon, Wimke!

xx
Loes

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.