Recept | Studentenpasta

spinazie.png

Tijdens mijn studietijd at ik vaak samen met een goede vriendin. Zij maakte dan altijd wat wij noemden ‘studentenpasta’. Het is een supersimpel pastarecept met spinazie a la crème, roomkaas en spekjes. Inmiddels hebben we het recept iets aangepast, maar we eten het nog steeds! En dan moet ik altijd aan mijn studietijd denken (en aan het feit dat dat steeds langer geleden is haha, ik word oud!).

Het grappige is een beetje: ik wilde foto’s maken van het eten, maar ik had zo’n honger, dat dat niet gelukt is, hihi.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 400 gram pasta
  • 1 doosje champignons
  • 1 rode ui
  • 1 bakje kruidenkaas (boursin of eigen merk, maakt niets uit)
  • 1 pak spinazie a la crème uit de vriezer
  • 1 pak/zak met spekjes
  • 1 handje pijnboompitjes (of meer als je dat lekker vindt)

Kook de pasta volgens de verpakking.

Zorg dat de spinazie op tijd uit de vriezer is, als het nog helemaal moet ontdooien duurt het zo lang.

Snij de champignons in plakjes en snipper de ui.

Bak de spekjes in een grote wok totdat ze lekker knapperig zijn (van mij mogen ze altijd goed hard gebakken zijn). Voeg daarna de champignons en de uitjes toe. Doe de spinazie er vervolgens bij in en roerbak even mee.

Schep daarna de roomkaas uit het bakje bij in de pan.

Rooster ondertussen de pijnboompitjes in de koekenpan. Hou goed in de gaten dat ze niet zwart worden! Als ze lekker beginnen te ruiken zijn ze eigenlijk al klaar.

Als de pasta gaar is, giet je die af en doe je die bij het spinazie-roomkaas-mengsel in de pan. Zorg dat het goed gemengd wordt, en dan ben je klaar!

Supersnel toch?

Laat je even weten of het heeft gesmaakt?

xx
Loes

 

2 Reacties

  1. Neelke | The Dutch Chronicles
    21 december 2015 / 08:42

    Jaaaa dit at ik ook wel vaak in mijn studententijd. Voor mijn studentenvereniging kookte ik ook vaak voor zo’n 60, 70 man en dan was dit ook een heel makkelijk gerecht.

    • 21 december 2015 / 08:59

      Haha precies! Lekker en toch snel klaar. Nu vind ik het vooral lekker als ik weer eens niet weet wat we moeten eten of als ik weinig tijd heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *