Interieur, Lifestyle, Persoonlijk

Sfeerverlichting in huis : discolampen!

sfeerverlichting discolampen

Vandaag echt iets ontzettend leuks. Of in ieder geval: iets wat ik heel erg leuk vind! Gisteren bij de Intratuin bleven de kids heel erg plakken in een hoekje bij de kerstverlichting. Toen ik ging kijken wat het was, bleek het een soort ‘gloeilamp’ te zijn waar een discobol in draaide. Ja, snap je het nog? Het gaf dus een prachtig lichteffect en de knuffels die de kids er onder hielden, kregen allemaal een mooi patroon op hun buik (zie je het voor je, haha). Aangezien ze niet zo duur waren, en ik het ook erg leuk vond, namen we het mee naar huis.

Sfeerverlichting: discobal in huis???

Het leuke van het hele gebeuren vond ik dat je maar 2 dingen nodig hebt: de lamp, en een fitting met snoer (lag natuurlijk bij elkaar, haha). Samen kostte dit net iets minder dan 7 euro. En dan zit er ook nog een schakelaar in het snoer!

En eigenlijk is het dus heel simpel: het is een lamp waar de ‘kap’ van draait, waardoor je dat discobol-effect krijgt.

Als je goed kijkt, zie je hier dat de kap ‘los’ zit. Die kan daardoor dus draaien.

Dochterlief wilde graag dansen (haha), dus de eerste lamp moest wel op de grond schijnen natuurlijk.

Ik hing  ‘m aan een haakje bij het raam, en kijk dan, hoe mooi die kleuren op de muur :-). Daar heb ik ook direct een nadeel te pakken: het snoer wat er bij zit is ‘maar’ 2 meter lang, dus je kunt ‘m niet zo heel hoog ophangen.

Effect op het plafond. Ik vind het echt zo mooi, ik kan daar dus de hele dag naar kijken.

En dit is in de hoek bij de kerstboom. Daar hebben we de lamp best dicht tegen de muur aan gezet en daarmee bereik je dit prachtige effect.

Ik vind dit dus echt hartstikke leuk. Als de lampjes van de kerstboom aan gaan, zet ik deze dingen ook aan. Helemaal gezellig. Manlief wordt er een beetje gek van (sorry schat) dus ’s avonds gaan ze ook wel weer uit. Voor zolang het duurt , vind ik het leuk. Het voordeel van deze dingen is dat je ze ook zo weer op kunt bergen, ze nemen gelukkig niet zo veel ruimte in beslag.

Nog even een keer de prijzen, want ik kan de producten op de site van Intratuin niet vinden, maar de fitting met 2m snoer en schakelaar was € 2,99 en de disco lamp led E27 was € 3,99.

Ben jij ook zo enthousiast?

xx
Loes
Save

Save

3 Comments

 1. Batboy

  15/12/16 at 10:10

  Dat is leuk voor de kinderen!

  1. Loes

   15/12/16 at 16:24

   Ja, dat vond ik ook! Als de lamp aan gaat, wordt er gewoon spontaan gedanst in huis 🙂

 2. Mijn week in foto's | week 50 | Gewoon iets met Loes

  19/12/16 at 06:03

  […] namen uiteindelijk bij Intratuin 2 van deze lampen mee (hier kun je er over […]

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.