Turkse pizza | Recept

image

Nu de kerstdagen achter de rug zijn is het vandaag tijd voor een simpel recept. Niet te moeilijk en toch heel erg lekker. Na het vele eten tijdens de kerst (althans bij ons), mag het vandaag wel weer wat makkelijker.

Het is een recept van Jamie Oliver, het komt uit zijn boek Jamie in 15 minuten. Dat boek heb ik zelf (nog) niet, helaas.

image

Ik ken het recept van Miss Lipgloss, zij had het op haar site staan, en vandaag deel ik mijn variant.  Het boek mag dan wel ‘in 15 minuten’ heten, maar dat lukt mij eigenlijk nooit.

Voor 2 personen heb je nodig:

Voor de pizza:

  • 4 kleine tortilla’s
  • Ongeveer 500 gram rundergehakt
  • Olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 of 3 blikjes tomatenpuree (2 grote of 3 kleine)
  • 1 citroen
  • 2 tenen knoflook (als het kleintjes zijn, mogen het er ook 3 zijn)

Voor de sla:

  • 1 rode paprika
  • Een kwart komkommer
  • 2 tomaten
  • Verse koriander
  • Verse dille
  • Potje feta (gebruik de olie van de feta voor de dressing als het ware)
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • Sla (welke variant je maar het lekkerst vindt, hier varieert het elke keer)

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Doe de olijfolie in de pan en bak het gehakt rul. Voeg er ondertussen de paprikapoeder, komijnzaad en de rozemarijnnaaldjes aan toe.

Maak ondertussen de salade: snij de paprika, komkommer, tomaat in stukje en hak de verse kruiden fijn.

Knijp de knoflook met een knoflookpers fijn in het gehakt. Schep de blikjes tomatenpuree leeg in de pan en knijp de citroen fijn boven de pan zodat het sap bij het vlees komt (misschien handig om dit boven een zeefje te doen om zo te voorkomen dat er pitjes in de pan komen). Zorg dat alles goed gemengd wordt.

Haal de pan met het gehaktmengsel van het vuur en leg de tortilla’s op een bakplaat. Verdeel het gehaktmengsel over de tortilla’s en zet ze ongeveer 5 minuten in de oven.

Maak de salade verder klaar met de olijfolie en de rodewijnazijn. Strooi de fetablokjes bij in de sla.

image

De pizza’s kunnen uit de oven als ze bruin beginnen te worden. Verdeel dan de sla over de pizza en rol op: Eet smakelijk!

Wij eten dit echt regelmatig, omdat we het zooo lekker vinden! En het kan ook bijna niet mislukken overigens.

xx
Loes

6 Reacties

  1. 27 december 2015 / 19:09

    Klinkt heerlijk en niet zo moeilijk, fijn recept!

  2. Neelke | The Dutch Chronicles
    29 december 2015 / 10:58

    Dit ziet er echt heerlijk uit. Ik heb dit recept al heel vaak voorbij zien komen, misschien moet ik het nu echt maar eens gaan maken 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *