Fashion, Ladies

Wat draag jij met warm weer naar kantoor?

Oh jongens, wat hebben we geluk met het weer dit jaar he? Voor mijn gevoel hebben we al vanaf april/mei ontzettend lekker weer in Nederland en dat lijkt voorlopig nog niet over. Heer-lijk! Als het zonnetje schijnt is de wereld gewoon een stukje mooier. Wat ik wel lastig vind als het buiten 30 graden is, is wat je aantrekt naar kantoor. Enerzijds heb je er te maken met airconditioning, en anderzijds met het warme weer buiten. Daarom vandaag het antwoord op de vraag Wat draag jij met warm weer naar kantoor?

Werken met warm weer

Tja, dat warme weer vraagt eigenlijk gewoon om een vrije dag. Maar aangezien we nu al zo lang zo’n heerlijk zonnetje hebben, zijn die vakantiedagen nu wel een beetje op. Ik vind het best lastig om elke keer weer representatief op kantoor te verschijnen als het zo warm is: een spijkerbroek vind ik echt te warm met 30 graden. (Overigens kun je er over discussiëren of die representatief is, maar dat terzijde).

Omdat je zoveel te maken hebt met schommelingen in de temperatuur (airconditioning binnen en 30 graden buiten) is mijn advies om laagjes te dragen. Neem een jasje of vestje en eventueel een sjaal mee: als het warm is, kan dat uit, is het te koud, dan trek je het lekker aan. Bij Maison Scotch online kan ik vaak goed slagen. Dit merk klinkt Frans, maar komt gewoon uit Amsterdam. Het merk kenmerkt zich door elegante, vrouwelijke kleding, afgewisseld met stoere stukken. Ik word altijd wel blij van de mooie jurkjes en blazers in hun collectie.

zonneschijn shutterstock

Wat draag jij met warm weer naar kantoor?

Rokjes en jurkjes

Als dame is het wel een stukje makkelijker dan als heer, met warm weer. Jurkjes en rokjes kunnen namelijk prima. En ja, ook met blote benen. Als je een zittend beroep hebt, is het wel makkelijk om na te denken over de lengte van je rok/jurk. Hij moet niet te kort zijn, want anders kun je er niet mee gaan zitten :-). Twijfel je of je met blote benen wilt gaan: er bestaan ook dunne zomerpanty’s, die zou je dan kunnen overwegen.

Een (niet te) lange broek

Een broek is eigenlijk altijd wel netjes. Dit seizoen zie je (nette) broeken in allerlei lengtes voorbij komen, en dat is met warm weer erg fijn. Kies bijvoorbeeld voor zo’n 7/8e model, waarbij je enkels lekker bloot zijn. Als het dan warm is en er waait ergens een briesje, dan pakken je enkels die in elk geval mee! Helemaal goed met een simpel (los!) t-shirt.

Met zonder mouwen

Een top zonder mouwen mag wel, maar zorg er dan wel voor dat het niet teveel afleidt. Krijg je een ‘camping-gevoel’ bij die blote schouders? Ga dan voor een klein (kap)mouwtje: niet te bloot en toch lekker luchtig.

Codewoord: laagjes

Vooral als je te maken hebt met klanten, wil je je wel representatief kleden. Een vestje of jasje kan je outfit soms net naar een hoger zakelijk niveau tillen. Kies voor luchtige materialen (niet synthetisch!), dat maakt echt een wereld van verschil.

Wat je vooral niet draagt naar kantoor

Tja, daar zullen de meningen over verschillen, gok ik zo, maar er zijn een aantal dingen die ik zelf echt niet aan doe naar mijn werk.

  • strapless topjes
  • korte broek
  • slippers
  • sokken in sandelen
  • fladderige strandjurkjes

Needless to say misschien, maar de meeste dingen uit dit rijtje zijn meer geschikt voor de camping, en niet als zakelijke outfit. Hoewel je mij nooit sokken in sandalen zult zien dragen…

Oh en, mannen, als jullie meelezen, misschien kunnen jullie slagen bij Vanguard kleding? Vanguard richt zich op onafhankelijke en stoere avonturiers die houden van vrijheid. De motor is een onderwerp wat vaak terug komt in hun ontwerpen. Ook heeft de collectie prachtige overhemden die het goed doen op kantoor.

Heb jij nog wat leuks nodig voor de zomer? Of ben je stiekem al je najaarscollectie aan het samenstellen? Als je gaat shoppen met kortingscode VT-18LQFJLP krijg je in de webshop van VT Mode t/m 5 november 5% korting!

Wat draag jij naar kantoor als de mussen van het dak vallen?

xx
Loes

 

 

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Zie ook mijn disclaimer.

De uitgelichte afbeelding van de damesbenen en de afbeelding van de zomerzon komen van Shutterstock.

Leave a Reply