Food, Recept

Winterse cakepops | recept

Zo vlak voor het einde van het jaar kunnen we allemaal nog wel wat extra calorieën gebruiken, toch? Ik absoluut niet, maar nu het zo vroeg donker is en het echt kouder begint te worden buiten, heb ik ’s middags veel vaker zin in wat lekkers. Gisteren was ik met Lize thuis en toen bedachten we dat het leuk zou zijn om cakepops te maken. En om het nou bij het seizoen te laten passen, hebben we dus winterse cakepops gemaakt.



Wat heb je nodig

Voor ongeveer 30 stuks (uit een cakepop-machine) heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 90 gram zelfrijzend bakmeel
  • 70 gram suiker (ik gebruikte bruine basterdsuiker)
  • 90 gram boter (op kamertemperatuur of ietsje gesmolten)
  • 2 eieren
  • 80 gram stroop
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 dikke eetlepel speculaaskruiden
  • een theelepeltje gemberkruiden (als je daar niet van houdt, kun je het ook weg laten)
  • mespuntje zout

Mocht je geen bruine basterdsuiker in huis hebben: rietsuiker of (gewone) kristalsuiker is ook prima hoor! Ik vond het wel leuk als de kleur echt goed donkerbruin zou worden en daarom heb ik bruine basterdsuiker gebruikt.

Zo maak je ze

Verwarm je cakepop-machine voor (of zet de oven vast aan als je ze in de oven gaat maken).

Doe de (zachte) boter, suiker en vanillesuiker in een kom en mix dit tot een romig geheel. Voeg dan eerst 1 ei toe tot het is opgenomen en voeg dan het 2e ei toe. Giet de stroop er bij en mix dit tot een geheel. Als laatste voeg je de echt droge ingrediënten (zelfrijzend bakmeel, zout en kruiden) beetje bij beetje toe en je blijft kloppen tot het een luchtig beslag wordt.

Schep met een dessertlepel kleine hoopjes in de cakepop-machine. Bij mijn machine zijn de cakepops na ongeveer 7-8 minuten klaar (dat kan bij jouw machine dus anders zijn). Als je twijfels of ze klaar zijn, haal je vast 1 cakepop uit de machine en snij je ‘m doormidden. Als ‘ie nog niet gaar is, laat je de rest nog even zitten. Ga je ze in de oven maken? Bak ze dan ongeveer 12-15 minuten op 180 graden.

Herhaal tot je beslag op is!

Winterse cakepops

winterse cakepops (1)-

Klaar zijn je cakepops! Zoals je ziet had ik af en toe een beetje teveel beslag in de machine gedaan, waardoor je wat harde randjes krijgt. Aangezien ik ze toch niet ga versieren, vind ik dat niet heel erg.

winterse cakepops (4)-

En lekker dat ze zijn! Ik had er 30 gebakken, maar ze hebben hier de avond (bijna) niet eens gehaald. Lize vond ze ook geweldig, dus die heeft er een paar in haar lunchtrommel voor morgen zitten. Een kleine verrassing voor op school!

Ze zijn misschien niet heel erg gezond, maar ach, ze zijn wel heerlijk winters!

Maak jij wel eens cakepops? En heb je dan zo’n machine of doe je dat in de oven? En zou je dit recept willen proberen? Laat het weten in de comments!

xx
Loes



3 Comments

  1. Hennie

    21/12/17 at 06:35

    Wat ziet dit er heerlijk uit, Loes! Ik heb straks vakantie dus ik denk dat ik dan ook weer aan het bakken sla. Werkt heel ontspannend op mij!

    1. Loes

      25/12/17 at 14:50

      Haha, heel goed! Ik vind het ook zo leuk om te doen. Helaas jammer van de hoeveelheid calorieën die je er ook zo bij ‘krijgt’.

  2. Knipsels van week 51: kerstborrel, lunch met Lize en kerstavond | Gewoon iets met Loes

    25/12/17 at 14:49

    […] als Lize uit school komt, gaan we lekker aan het bakken en we maken winterse cakepops. Dat was een groot succes, want Lize vond ze helemaal […]

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.