Zelf zoete popcorn maken

[:nl]zelf zoete popcorn maken

Afgelopen week ging manlief met de kleine meid voor het eerst naar de bioscoop. Daar ontdekten ze dat popcorn heeeeeel erg lekker is (papa wist dat natuurlijk al, maar dochterlief nog niet haha). Met boodschappen doen had manlief mais voor popcorn meegenomen om het thuis eens te proberen. Kijk mee!

[pzzwidget id=97121 height=300 width=300]

zelf zoete popcorn maken

popcorn mais.jpg

In de supermarkt kun je dus ‘gewoon’ een pakje van dit spul kopen: popcorn mais! Nooit geweten dat dit bestond, haha.

De instructies zijn heel makkelijk:

  • Doe een laagje olie (liefst zonnebloemolie) in de pan en laat dit goed heet worden.
  • Doe de mais in de pan en doe het deksel op de pan
    20160215_205039
  • Als de mais gaat poffen, moet je de pan goed schudden. Zo voorkom je dat de popcorn gaat aanbranden.
    20160215_205046
  • Als de mais is uitgepoft, haal je de pan van het vuur en voeg je poedersuiker toe, flink veel om het lekker zoet te krijgen.

En dan is je zoete popcorn klaar! Het was echt zo simpel om te doen! We besloten om het eerst te testen, voordat we de kleine meid informeerden, en het ging direct goed eigenlijk.

Niet slecht he, voor een eerste keer?

Wij hebben trouwens een hapjespan gebruikt, terwijl ik verder eigenlijk zie dat men een kookpan gebruikt. Ik vond de dikke anti aanbaklaag in deze pan wel handig voor het poffen en het ging dus ook perfect.

smikkelen maar!

20160216_121538

Toen dochterlief de volgende dag na het eerste bakje zei: “mama, mag ik nog een bakje”, wist ik dat het goed zat.

De volgende keer ga ik nog wel proberen of ik suiker in een eerder stadium toe kan voegen: ik heb ergens gezien dat je ook een flinke schep suiker bij de olie in kunt doen, als de mais net in de pan zit. Ik ben benieuwd of je dan dat caramelachtige laagje krijgt, wat je in de bioscoop ook hebt zeg maar. Dat lijkt me NOG lekkerder!

Heb jij dit al eens geprobeerd?

xx
Loes

P.s. Update 20-02: vanmiddag de variant met gewone suiker gemaakt, en die vind ik eigenlijk nog net iets lekkerder. Heel simpel om te maken: je zorgt dat de olie goed heet is, en vlak voordat je de mais er in doet, gooi je een flinke schep suiker bij de olie. Even goed roeren en dan de mais er bij. Dan smaakt de popcorn net zo als in de bioscoop. Wel goed schudden met de pan, anders brandt de suiker aan!



[:en] 

20160215_205155

Afgelopen week ging manlief met de kleine meid voor het eerst naar de bioscoop. Daar ontdekten ze dat popcorn heeeeeel erg lekker is (papa wist dat natuurlijk al, maar dochterlief nog niet haha). Met boodschappen doen had manlief mais voor popcorn meegenomen om het thuis eens te proberen. Kijk mee!

popcorn mais.jpg

In de supermarkt kun je dus ‘gewoon’ een pakje van dit spul kopen: popcorn mais! Nooit geweten dat dit bestond, haha.

De instructies zijn heel makkelijk:

  • Doe een laagje olie (liefst zonnebloemolie) in de pan en laat dit goed heet worden.
  • Doe de mais in de pan en doe het deksel op de pan
    20160215_205039
  • Als de mais gaat poffen, moet je de pan goed schudden. Zo voorkom je dat de popcorn gaat aanbranden.
    20160215_205046
  • Als de mais is uitgepoft, haal je de pan van het vuur en voeg je poedersuiker toe, flink veel om het lekker zoet te krijgen.

En dan is je zoete popcorn klaar! Het was echt zo simpel om te doen! We besloten om het eerst te testen, voordat we de kleine meid informeerden, en het ging direct goed eigenlijk.

Niet slecht he, voor een eerste keer?

Wij hebben trouwens een hapjespan gebruikt, terwijl ik verder eigenlijk zie dat men een kookpan gebruikt. Ik vond de dikke anti aanbaklaag in deze pan wel handig voor het poffen en het ging dus ook perfect.

20160216_121538

Toen dochterlief de volgende dag na het eerste bakje zei: “mama, mag ik nog een bakje”, wist ik dat het goed zat.

De volgende keer ga ik nog wel proberen of ik suiker in een eerder stadium toe kan voegen: ik heb ergens gezien dat je ook een flinke schep suiker bij de olie in kunt doen, als de mais net in de pan zit. Ik ben benieuwd of je dan dat caramelachtige laagje krijgt, wat je in de bioscoop ook hebt zeg maar. Dat lijkt me NOG lekkerder!

Heb jij dit al eens geprobeerd?

xx
Loes

P.s. Update 20-02: vanmiddag de variant met gewone suiker gemaakt, en die vind ik eigenlijk nog net iets lekkerder. Heel simpel om te maken: je zorgt dat de olie goed heet is, en vlak voordat je de mais er in doet, gooi je een flinke schep suiker bij de olie. Even goed roeren en dan de mais er bij. Dan smaakt de popcorn net zo als in de bioscoop. Wel goed schudden met de pan, anders brandt de suiker aan!

 [:]

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *