Interieur

Inspiratie | Opbergruimte op zolder

zoldercollage

Nu het bijna 2016 is, ben ik stiekem toch een beetje aan het nadenken over goede voornemens. Ik ben er eigenlijk niet zo van, want meestal komt er toch niks van. En als je echt iets wilt, heb je geen jaarwissel nodig om dat te bewerkstelligen. Maar.. Nu onze slaapkamer langzaamaan op orde komt (foto’s volgen nog), kriebelt het enorm om de zolder aan te pakken. Daarom denk ik maar dat het een soort ‘doel’ moet worden voor 2016: de zolder aanpakken, zodat we er voldoende opbergruimte hebben en toch genoeg ruimte om te ‘bewegen’ zeg maar. Het moet overzichtelijk en netjes worden, dat wil ik graag! Dus vandaag 10 mooie plaatjes met inspiratie voor een zolder met veel schuine kanten.

zolder01

Dit prachtige plaatje is maar deels op ons van toepassing: wij willen geen badkamer of walk-in-closet op zolder. Maar toch vind ik het idee prachtig van 2 gescheiden ruimtes op zolder, waar je dan bergruimte kunt creëren.

Misschien nog leuk om de ruimtes af te sluiten met een schuifdeur, dan kun je het nog wat rustiger maken. Leuk vind ik ook dat er nog een extra zoldertje boven op de  ruimtes is: handig voor dingen als kerstspullen en ski’s, die toch maar eens per jaar tevoorschijn komen.

zolder02

Mooi idee voor opbergruimte onder de schuine kant. Wij hebben er nu wel vakkenkastje met wieltjes eronder, maar toch vind ik dat niet helemaal het einde. Deze kastjes hebben een dichte achterkant (ideaal) en op de plaat die erachter zit, kun je ook nog wat dingen kwijt, en kun je er toch goed bij (ik moet nu nog op mijn knieën onder de schuine kant om bij de ‘troep’ te komen.

zolder03

Een nette manier om de ketel weg te werken. Bij ons staat de wasmachine in de kelder, dus die hoeft niet weggewerkt te worden, maar ik vind het kastidee om de ketel wel erg mooi.

zolder04

Mooie opbergruimte onder de schuine kant. Ik zou er zelf nog wel graag deurtjes voor de kast willen, om het wat rustiger te maken.

zolder05

Nog een prachtige kast om de ketel. Ik denk dat ik dit wel heel graag wil bij ons op zolder. Onze ketel hangt nu eigenlijk midden op de zolder aan een houten plaat, en dat is nou niet bepaald een mooi plaatje. Zo’n kast er om heen zou al een hele stap vooruit zijn.

zolder06

Dan deze prachtige schuifdeuren: beauty’s toch! Ik vind het idee van schuifdeuren echt mooi, dan heb je geen openslaande deuren en dat scheelt weer ruimte.

zolder07

Deze vind ik echt geweldig. Nu er 2 kindjes zijn hebben we geen logeerbed meer. Dit zou een perfecte oplossing zijn: wel een bed, maar geen sta-in-de-weg, en een goede opvulling van de ruimte onder de schuine kant. Er zou dan nog wel een nieuw dakraam moeten komen, maar stiekem is dat ook wel iets wat ik nog heel graag zou willen.

zolder08

Nog een mooie kast om de ketel: gezien de plaatjes, is dit wel iets wat we echt moeten realiseren, haha. Deurtjes er voor en klaar is kees.

zolder09

Dit idee vind ik ook wel leuk: schuifkasten die je onder de schuine kant kwijt kunt. Als alles is ingeschoven, heb je een mooi rustig geheel. Lijkt me wel lastig (en veel werk) om helemaal zelf te maken.

zolder10

Dan deze laatste: schattige slaaphoekjes in de nok van het huis. Helaas hebben wij niet van die mooie ramen op zolder, maar dit vind ik echt een prachtig plaatje. Opbergruimte eronder, opbergruimte er boven, handig voor het extra beddengoed.

Ik ben er nog niet uit wat mijn favoriet is, en wat ik precies wil op onze zolder, maar de radertjes draaien op volle toeren kan ik zeggen.

Welke vind jij het leukst?

xx
Loes

 

2 Comments

  1. Henriette

    Tuesday June 27th, 2017 at 11:02 AM

    Slimme ideeën. Vind die schuifdeuren echt leuk. Wij hebben een flinke zolder, maar de ruimte wordt nu echt niet goed gebruikt. We zitten na te denken over schuifwandkasten, en die te integreren in de schuine zolderwand.

  2. 5 tips voor het inrichten van een kleine zolder | Gewoon iets met Loes

    Friday September 22nd, 2017 at 06:02 AM

    […] grootte heb ik over onze zolder (gelukkig) niets te klagen, wel zou ik graag wat meer opbergruimte op zolder willen hebben. Heb jij wel een kleine zolder en weet je niet zo goed wat je er mee moet? Misschien […]

Leave a Reply