DIY, Kids, Knutselen

Knutselen met kids voor Pasen | DIY

paasknutsels

Ik kan er nog steeds niet helemaal bij dat het al bijna Pasen is! Om een beetje in de sfeer te komen ging ik op zoek naar leuke knutselprojecten die ik met de kleine meid zou kunnen doen. Ons huis kan wel wat voorjaarsplezier gebruiken. Kijk mee!

paasknutsels (1)

1: Schattige kuikentjes, beplakt met bonen en/of mais: ontzettend simpel en past helemaal bij het voorjaar.

paasknutsels (1)

2. Lekker kliederen met de vingers voor deze wortels. De sprieten van de wortels lijken wel van wol/katoen, maar dat zou je natuurlijk ook prima van papier kunnen maken. Als je na de worteltjes nog zin hebt om verder te gaan kun je ook nog konijntjes toevoegen (klik even op het plaatje om te zien hoe dat moet worden).

paasknutsels (2)

3. Creatief met eierdozen! Op de peuterspeelzaal vroegen ze er ook al om, maar thuis kun je er natuurlijk ook lekker me knutselen. Deze haantjes zijn toch te schattig?

paasknutsels (4)

4. Dit is wel een van mijn favorieten: een konijnenslinger! En dan zo’n lekker wollig staartje van watten, is mijn idee. Ik denk dat de kleine meid het super vindt om die op te plakken.

5. DSu

SONY DSC

5. Super makkelijke kippetjes om in de paastakken te hangen. Ook deze zijn welkom in ons huis. Moet nog even op zoek naar de leuke katoenen draadjes om de pootjes mee vast te maken.

paasknutsels (5)

6. Paashangers gemaakt van strijkkraaltjes en van die lieve schattige kuikentjes met van die vouwbare pootjes. Grote strik er op en klaar is Kees!

paasknutsels (8)

7. Nog eentje voor vieze vingers: een wollig schaap! Dit lijkt me overigens ook erg leuk om van watten te maken (en dan lekker met lijm :)).

paasknutsels (9)

8. Als je veel draadjes over hebt van eerdere creatieve projecten (of als je gewoon veel wol in je stash hebt *raises hand*), dan is dit een leuke: je plakt met een plakbandje de draadjes vast en plakt vervolgens het konijnensjabloon er over heen. Kan in allerlei kleurtjes!

paasknutsels (7)

9. Dit is er eigenlijk 1 die niet specifiek voor Pasen is, maar die eigenlijk wel gewoon lekker bij de lente past: met ballonnetjes kun je van kleine potjes een vaasje maken voor (zelf geplukte) bloemen. Zo schattig! Ik heb heel veel babyvoedingpotjes (is dat een woord?) over, daar lijkt me dit helemaal geschikt voor!

paasknutsels (6)

10. Dit is eigenlijk geen knutselen, maar vond het zo schattig dat ik hem toch even meeneem: bunny-broodjes!! Ik denk dat ik dit met Pasen ook ga doen. Hoe schattig zo van die kleine konijntjes uit de oven om op te eten? Ik denk dat de kleine meid dit ook echt super vindt!

Welke van deze DIY’s zou jij willen proberen?

xx
Loes

1 Comment

  1. Hanny op de Beke

    Wednesday February 26th, 2020 at 12:11 PM

    Hele leuke dingen om te knutselen met de kids.

Leave a Reply