Persoonlijk

Review: Mug Cake van Dr. Oetker

Mug Cake (12)

Op de reclame had ik dit al voorbij zien komen: Mug Cake van Dr. Oetker. Toen ik vandaag in de supermarkt was, kon ik de verleiding echt niet weerstaan, en vond ik een review voor mijn blog een ont-zet-tend goede reden om dit eens te proberen. Benieuwd wat ik er van vind?

Mug Cake (1)

Ok, om een Mug Cake te kunnen maken heb je een magnetronbestendige mok nodig met een inhoud van ongeveer 250 ml. En natuurlijk een zakje Mug Cake (ik dacht € 0,89).

Mug Cake (2)

Voor de leesbaarheid laat ik deze foto maar even groot. De instructies zijn super makkelijk: je hebt nog 50 ml melk nodig en een magnetron.

Mug Cake (3)

Om te beginnen dus 50 ml melk in de mok. Ik heb zo’n mooi maatschepje van 25 ml, handig om af te meten.

Mug Cake (4).jpg

Dan voeg je het poeder uit het zakje toe (hele zakje leeg maken!).

Mug Cake (7)

En dan roeren tot een glad beslag. Ik heb een vork gebruikt. En die kun je dan zo heerlijk aflikken, ik hou van ‘beslag’ :).

Mug Cake (9)

Dan moet de beker dus in de magnetron. Zoals op het zakje al staat is geen magnetron hetzelfde. Die van ons is hoe dan ook bijzonder, dus ik vond het lastig om te bepalen hoe lang de mok er nou in moest. De instructie had het alleen over 600, 700 en 800 W en wij hebben alleen 600 of 900 W op onze magnetron, waarbij ik vaak vind dat het bij 600 W niet echt goed warm wordt. Maar goed, ik wilde niet eigenwijs doen, en heb de magnetron ingesteld op 600W. Wel heb ik de mok 80 seconden in de magnetron gehad (i.p.v. de 70 op de verpakking).

Mug Cake (10)

En toen was ie klaar! Ik moet eerlijk zeggen dat ik een klein beetje teleurgesteld was dat de cake niet helemaal tot de rand van de mok was gestegen, haha.

Ik heb de mok langer dan 2 minuten af laten koelen, want hij voelde ontzettend heet aan.

Mug Cake (13)

En toen: proeven maar!! De bovenste rand was echt wel ‘gaar’, een soort van cake geworden. Bijzonder, dat de magnetron zoiets kan doen he.

Mug Cake (14)

Als ik een schepje neem, heb ik een smeuïge cake. Smaakt prima!

Mug Cake (15)

Maar als ik iets verder naar beneden schep, krijg ik toch nog een boel ‘beslag’. Onderin is hij nog lang niet gaar. Verklaart dus ook waarom de cake niet tot de rand van de mok zit. Het plakkerige spul is overigens wel knetterheet. Ik durf ‘m eigenlijk niet nog een keer in de magnetron te zetten, dus eet ‘m zo maar op.

Oordeel

Ik weet niet zo goed wat ik er van vind.. Voor € 0,89 kun je beter een muffin in de supermarkt kopen dan zelf aan de slag volgens mij, maar ik ben wel geïntrigeerd door het fenomeen ‘Mug Cake’. De smaak was wel prima, maar het was meer warm beslag, dan cake. Dat ligt natuurlijk grotendeels aan mijn magnetron, maar ik denk niet dat ik dit nog een keer ga proberen. Ik maak dan lieven een echte cake uit de oven, of haal bij de supermarkt/bakker wel wat lekkers voor bij de koffie als ik geen tijd heb. Wel leuk bedacht van Dr. Oetker.

Heb jij dit al eens geprobeerd?

xx
Loes

5 Comments

 1. Nicole Orriëns

  Thursday February 25th, 2016 at 11:38 AM

  Ja, maar bij mij werd het ook niet helemaal goed helaas.

  1. Loes | Hyggelig Mama

   Thursday February 25th, 2016 at 02:28 PM

   Mmh, jammer! Dat bevestigt wel mijn beeld dat ik niet nog eens wil proberen, omdat het te ‘vaag’ is zeg maar. Ik bedoel: met een oven moet je ook goed kijken en zitten er ook wel verschillen in de temperatuur, maar dit vond ik wel erg teleurstellend..

 2. Mijn week in foto’s 8 | Persoonlijk | hyggelig mama

  Monday February 29th, 2016 at 05:18 AM

  […] ‘mug cake’ van Dr. Oetker mee te nemen en thuis uit te proberen. Het resultaat heb je kunnen lezen […]

 3. Mug Cake zelf maken | Recept – Gewoon iets met Loes

  Wednesday April 6th, 2016 at 06:04 AM

  […] tijdje terug kwam ik in de supermarkt de Mug Cake van Dr. Oetker tegen. Dat vond ik toen niet echt een succes. Het was wel lekker, maar ik had niet zoiets van: dat […]

 4. Easy to 'bake': mug cake! | Recept | Gewoon iets met Loes

  Wednesday October 19th, 2016 at 06:01 AM

  […] verschillende keren schreef ik over mug cake (hier en hier), maar ik blijf het interessant vinden om andere recepten uit te proberen. Gewoon, omdat […]

Leave a Reply