Kids, Persoonlijk

(Nederlands) 30 Vragen die jij je kind kunt stellen na schooltijd | Anders dan ‘Hoe was het op school?’

Sorry, this entry is only available in Dutch.

5 Comments

 1. Maaike

  Wednesday September 6th, 2017 at 11:35 AM

  Heel slim! Ik probeer er ook op te letten om wat gevarieerde vragen te stellen. Bij mij doet ‘wat was vandaag super stom?’ Het vaak goed. In combinatie met wat was leuk. Onze school heeft bovendien een App ‘klasbord’ waarbij je lid kunt zijn van je klas en waarop de juf foto’s en berichten kan plaatsen. Dus dan zie ik een foto dat mijn zoon in de constructie hoek heeft gespeeld en kan ik er gericht naar vragen. Of houd ik me voor de domme en zeg, heb je lekker met de kralenplank gespeeld?

  1. Loes

   Thursday September 7th, 2017 at 01:18 PM

   Dat is ook leuk, die app. Op de PSZ hadden ze een whatsappgroep waar foto’s op voorbij kwamen, en dat is ook super leuk om te zien. Soms worden bij ons op school (met toestemming overigens) foto’s op facebook geplaatst. Dat helpt ook inderdaad.

 2. rory

  Thursday September 7th, 2017 at 10:06 AM

  Hahaha, heb je een klasgenoot zien neuspeuteren? Grappig! Daar krijg je vast een leuke interactie van. Ik stel de vragen vaak aan het einde van de dag. Voor het slapen gaan. Dan is uitstel altijd fijn en dan krijg ik ook uitgebreide antwoorden. Een van mijn favoriete vragen is: “Wat is het leukste moment van de dag geweest?”.

  1. Loes

   Thursday September 7th, 2017 at 01:17 PM

   Dat is ook een goed idee. Zo net naar school zitten die hoofdjes gewoon te vol. En als je naar bed gaat, hebben ze er ook vaak nog even over na kunnen denken.

 3. Anniek

  Saturday September 9th, 2017 at 07:48 PM

  Wat een leuke lijst! Kan me voorstellen dat zulke concretere vragen ook makkelijker te beantwoorden zijn voor een kind – niet te breed zeg maar. Hier is school nog lang niet aan de orde, maar ik vind je artikel leuke inspiratie.

Leave a Reply