Lifestyle, Persoonlijk

Home made Ice Tea van Dille en Kamille | Shoppen

ice tea van dille en kamille

Aan het einde van de zomer vorig jaar waren we bij mijn zwager en schoonzus aan het barbecuen toen mijn schoonzus met een kan heerlijke zelfgemaakte ijsthee aan kwam zetten. Toen ik vroeg hoe ze dat had gemaakt, vertelde ze dat ze bij Dille en Kamille in de zomer een assortimentje ijsthee hebben. Helaas alleen in de zomer, want toen ik ging kijken in de webshop destijds, was het al uitverkocht. Inmiddels hebben ze het weer in het assortiment, en sloeg ik dus mijn slag. Vandaag laat ik je zien wat ik er van vind!

Ice tea van dille en kamille

ijsthee dille kamille (2)

Op de website van Dille en Kamille kan je heel veel losse thee vinden, en bij een flink aantal van die zakjes staat ook dat je er ijsthee van kunt maken, maar dus in het zomerseizoen hebben ze ‘speciale’ zakjes met ijsthee.

Die zakjes alleen al zijn reden om het te kopen, kijk dan hoe leuk die er uit zien! Die misstaan toch niet op je dienblad of op je aanrecht!

Ik heb de smaken frisse citroen, aardbei & citrus en appel & vlierbloesem gekocht (en dat zijn volgens mijn ook direct alle ijsthee-varianten).

Hoe maak je ijsthee?

Nou, eigenlijk is dat dus echt heel erg simpel. Je kookt water, doet de losse thee in een thee-ei en laat de thee trekken. Dan haal je het thee-ei er uitΒ  en als je van zoete ijsthee houdt, is nu het moment om honing of een andere zoetmaker toe te voegen. Dan laat je de thee afkoelen in de koelkast, totdat ie ijsthee is!

TIPS?

Ik vond het heel lastig om te bepalen hoeveel losse thee ik nodig had en hoe lang de thee moest trekken. Ik heb dat dus gewoon een beetje op gevoel gedaan en dat is best gelukt. Het is misschien wel even een kwestie van proberen!

Het zoeten van de thee moet echt als het water warm is, anders lost de honing niet meer op. Mijn ervaring is dat er best wat honing bij moet als je het echt zoet wilt hebben. Ik vind het zelf in de zomer heerlijk als de drankjes wat minder zoet zijn, dus voor mij was het zonder honing ook prima te doen, maar manlief bijvoorbeeld vond het echt verschrikkelijk (hoewel dat misschien niet echt een goed referentiekader is, want hij vindt gewone icetea ook niet echt lekker).

ijsthee dille kamille (3)

Serveren in een leuk glas (of een mason jar) met ijs, een schijfje citroen en natuurlijk een rietje! En drinken maar! Zo houden we de vochtbalans wel op peil! πŸ™‚

Hou jij ook zo van (zelfgemaakte) ijsthee?

xx
Loes5 Comments

  1. Loes

   23/07/16 at 20:28

   En vooral erg lekker! ^_^

 1. resaarcle

  23/07/16 at 21:48

  Ziet er lekker verfrissend uit! Ik ga zelf voor een nog luiere aanpak: water, munt, komkommer, ijsblokjes, klaar!

  1. Loes

   24/07/16 at 16:41

   Oeh, dat klinkt ook erg lekker! Ik moet zeggen dat ik dit weekend al aan de 4e kan ice tea ben begonnen, en dit is ook erg snel klaar (gelukkig). Met dat warme weer moet je niet teveel moeite doen voor je drankje ;-).

 2. Mijn week in foto’s | 29 – Gewoon iets met Loes

  25/07/16 at 06:02

  […] Middags komt mijn bestelling van Dille & Kamille: heerlijke ijsthee, en inmiddels kan ik zeggen dat ‘ie heerlijk smaakt! Er zijn al 4 kannen […]

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.