Spinazie-pompoenrisotto van Rudolph

spinazie pompoen risotoo van Rudolph

Een tijdje geleden kwam er in een artikel een foto voorbij van de spinazie-pompoenrisotto uit het boek Rudolph Kookt 2 van Rudolph van Veen. Daar kwam toen de vraag op of ik het recept wilde delen, en natuurlijk wil ik dat wel, alleen had ik de vorige keer geen foto’s gemaakt. Afgelopen week aten we het weer, en toen heb ik dus direct foto’s gemaakt. Als je van risotto houdt, maar het lastig vindt om te variëren, dan raad ik je zeker aan om dit te proberen! Kijk je mee?

Rudolph Kookt 2

Ik ben niet zo’n keukenprinses. Ik hou wel van lekker eten, maar waar ik met naaien en haken heel creatief ben, vind ik dat met eten koken heel moeilijk. Het liefst volg ik een recept, en dat lukt vaak heel erg goed. Maar uit mezelf dingen maken, dat is niet zo aan mij besteed. Koken op gevoel is iets wat ik gewoon niet heb. Manlief daarentegen heeft dat wel (gelukkig maar) en hij staat dan ook meestal te koken hier in huis. Maar ook hij kan soms wat inspiratie gebruiken, en zo kwam het dat hij ‘Rudolph kookt 2‘ kreeg.

risotto van rudolph (2)

Dit is echt een leuk boek trouwens, er staan ontzettend veel verrassende recepten in! Het boek is opgedeeld in verschillende onderwerpen, en per onderwerp staan er 5 recepten in (5 x soep, 5 x pasta, en 5 x traybake bijvoorbeeld).

risotto van rudolph (4)

Er staan ook prachtige foto’s in overigens, wat ik zelf echt een must vind in kookboeken. Dan weet je in elk geval wat je gaat koken (haha, of hoe het er uit zou moeten zien… ;-)).

Wat heb je nodig?

Ik heb het oorspronkelijke recept een heel klein beetje aangepast, omdat we geen sjalotten en pompoenpitten alleen in huis hadden. Ik heb dus rode uit en een combinatie van pompoenpitten en pijnboompitten gebruikt. Uiteraard kun je nog veel meer variëren.

Voor 4 personen heb je ongeveer nodig:

  • 600 ml groentebouillon
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 flespompoen (als je die niet kunt vinden, kan een gewone pompoen ook)
  • 100 gram pompoenpitten (in de mix met pijnboompitten kan ook!)
  • olijfolie
  • 300 gram risottorijst
  • 200 gram feta, verbrokkeld
  • 150 gram verse spinazie

Bereiden: ongeveer 25 minuten

Werkwijze

  1. Kook de bouillon en laat die op een laag vuurtje staan. Snij de knoflook. Schil de pompoen en snijd deze in blokjes. Rooster de pompoenpitten (en pijnboompitten) in een koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uit en de knoflook ongeveer 2 minuten. Doe de pompoen er bij en bak deze 4 minuten mee. Voeg de risottorijst toe en bak de rijst glazig. Schenk steeds een beetje bouillon er bij (ongeveer een soeplepel) en als de bouillon is opgenomen, voeg je nog een lepel toe. Net zo lang tot de bouillon is opgenomen.
  3. Voeg de feta en spinazie toe en laat de rijst met deksel op de pan 10 minuten staan, zodat de spinazie slinkt, de feta smelt en de rijst door kan garen. Roer de rijst daarna pas door.
  4. Verdeel je spinazie-pompoenrisotto over de borden en strooi de pitten er over heen.
  5. Smullen maar!

risotto van rudolph (1)

Een prachtig kleurrijk gerecht toch? Je zou nog wat vlees toe kunnen voegen als je dat lekker vindt, maar op zichzelf is het al best een hele maaltijd.

risotto van rudolph (3)

Wij bakten er nog lekker een paar worstjes bij en dat smaakte prima!

Hou jij ook zo van risotto?

xx
Loes

Dit artikel bevat affiliate links. Wil je weten wat dat betekent? Lees dan mijn disclaimer.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *